Napojte se na vůně z přírody a nechte proudit ženskou energii

V mydlárně propojujeme tradiční a moderní pohled na ženu 21. století a neustále hledáme cesty, jak tu hektickou současnost kompenzovat moudrostí našich předchůdkyň. Což se hodí i ve chvíli, kdy přichází menstruace a spolu s ní i hodně pocitů. Naštěstí existují přírodní vůně, díky kterým zvládnete náročnější fáze měsíce jako královna.

1

100% přírodní esence vám pomůžou, ale…

Než vám řekneme, jak aromaterapeutické bohatství uchopit a jak s ním naložit, je důležité, abyste teď věnovaly pozornost samy sobě a vysledovaly, jak se chováte během měsíce. Dáme vám návod, co můžete cítit po dobu 2 fází cyklu.

3

LUTEÁLNÍ FÁZE

Týden před menstruací můžete pociťovat rozporuplné stavy, mezi které většinou patří:

  • nával kreativity, 
  • potřeba úklidu v sobě i okolo sebe,
  • uzavřenost, 
  • tlak v podbřišku. 

MENSTRUACE

 Během svých dnů se žena stáhne a věnuje se sama sobě. Nebo by to alespoň chtěla. A není divu, protože právě toto je vhodná doba k: 

  • sebereflexi, rozjímání, 
  • regeneraci, 
  • meditaci, 
  • zkrátka k odpočinku. 

Jestliže vidíte, jak se vaše energie, schopnosti, nálady a jednání mění, využijte sílu bylin, abyste překonaly období, kdy je toho na vás příliš, potřebujete zklidnit, povzbudit, když propadáte stavům, že jste málo upravené, pomalé či nevýkonné a nikdo vás nechápe. 

Napojte se na svou podstatu a potřeby 

Už dlouho se zabýváme tradičním a moderním pohledem na cyklus ženy 21. století a vidíme, že tu hektickou každodennost lze spojit s moudrostí babiček a matek příjemnou cestou – aromaterapií. A právě v rámci ní jsme upgradovaly babské rady a místo sušených bylin nabízíme 100% pure esence, pomocí nichž necháte odejít to, co nepotřebujete. Nebo nad tím získáte nadhled a napojíte se na vlnu, která je vám v danou chvíli vlastní.

4

Luteální fáze si žádá 3 věci 

Sršíte nápady a potřebujete tvořit? Není se čemu divit, v tomto období je kreativita na výši, a pokud ji chcete využít, okořeňte své flow esencí geránia, které podporuje nejen ženskou smyslnost, ale i tvoření. 

Geránium zároveň stabilizuje rozhozené emoce, a co si budeme, před menstruací jsou myšlenky a city opravdu napjaté. Silná a kořeněná vůně, která se podobá růži, vám naštěstí pomůže myšlenky zklidnit, usadit a pocity harmonizovat. Geránium totiž patří mezi nejlepší esence, které pomáhají při nervovém vypětí jakéhokoliv druhu. Představte si takový emoční barometr, který chladí při hysterii, nebo zvedá sebevědomí. 

Geránium se velmi často používá na problémy s močovým a rozmnožovacím systémem, během přechodu, kdy ženy trápí nadměrné pocení a návaly. Takže, juch, to se hodí i pro luteální fázi.

V těchto dnech můžete být uzavřená a ztratit trochu sebevědomí. I s tím se však dá pracovat. Pokud totiž hledáte všestrannou esenci, která by rozproudila nejen sebedůvěru, ale i odvahu, právě jste na ni kápli. Rozmarýna posiluje organismus, zlepšuje koncentraci a je účinná při melancholii. Zároveň pomáhá v době, kdy cítíte křeče v podbřišku a bolesti. Je skvělá na tlumení nadýmání a poruchy trávení. 

Na premenstruační syndrom je zásadní i šalvěj muškátová. Pracuje totiž s napětím v prsou, podrážděním, bolestmi hlavy, nevolností i nadýmáním. Poté pomáhá snižovat přímo menstruační bolesti a v kombinaci s bergamotem a cypřišem se její účinky zvyšují. 

Jak si ještě pomoci během 3.fáze cyklu?

Jezte více kalorií, v této době se vám totiž zrychluje metabolismus a díky většímu příjmu si udržíte energii a stabilní hladinu cukru. Posílit můžete i příjem vitamínů – hořčík, železo, zinek. 

Menstruační fáze volá po jediném… 

„Ať už je klid a někdo mě chápe!“ A s tím vám pomůže esence růže – nejluxusnější esence, která pečuje nejen o tělo, ale i duši, jíž pomáhá nalézt lásku a důvěru. Dámský olej podporuje ženskou sílu a pomáhá léčit emocionální rány. Vedle toho zlepšuje náladu a posiluje ducha. 

FÍGL mydlářek: Menstruace je psychicky i fyzicky náročným obdobím, pro které se skvěle hodí i cypřiš – bylina pro jakékoliv transformace, i ty nejhlubší. Během procesu a změny, kterou menstruace bezpochyby je, vám dá pomocnou ruku, abyste touto fází proplula snadněji. 

A nezapomeňte na železo! Přidávejte ho do jídelníčku spolu s bílkovinami a magnesiem. 

Dopřejte si klid a vyrovnanost. Jde to

I vy občas propadnete pocitům, že jste málo výkonné? Nechty tyhle nesmysly odejít, ať si plynou a pozvolna odejdou během levandulové aromaterapie ve vaně. 

Levandule zklidňuje a má analgetické účinky během křečí a menstruačních bolestí. Něžná vůně pak tiší nervové vypětí, deprese a paniku. Pomáhá při úzkosti plynoucí z rozpačitosti a nahromaděných nevyjádřených pocitů.

Nechte pracovat sílu bylin.

Svěží vychytávka pro vaši dceru

Sháníte éterický olej pro svou dceru, která se potýká s menstruací, je z toho v rozpacích, pociťuje bolest a možná i smutek? Vsaďte na mandarinku, esenci harmonie a radosti. Sladká ovocná vůně dceru utiší, zažene melancholii, posílí jistoty dospívající dívky a vytvoří rovnováhu nejen na duši, ale i těle – ve střevech a žaludku. Pomůže rozptýlit úzkosti i případný smutek. 

Nenechte se odbývat a pečujte o svou ženskou energii. Využívejte aromaterapii moudrých předků, a když si nebudete jisté, kolik kapek si dopřát, mrkněte na naše kartičky, kde najdete užití spolu s účinky. 

5