„Jdi k šípku, ekzéme a lupénko,“ vzkazuje levandule

6

Nepříjemná vyrážka, kůže, co se napíná a svědí, to dokáže nejednoho potrápit. Předejděte podobným stavům přírodní péčí už ve vaně. Aromaterapeutické mýdlo s levandulí se o pokožku postará s náležitou pozorností. Nebo si vyberete spíš levandulový olej z Francie a zažijete levandulové osvícení? 

Levandule je skvělá, když… 

Mýdlo je jako stvořené především pro suchou, zralou pleť, kterou trápí vrásky, pigment či napínání a svědění při vyrážce či ekzému. Účinky levandule jsou zkrátka nepopsatelné, ale teď se je budeme snažit vypsat. 

Nezaměnitelná vůně léta, co trvá a trvá. Hojivé a zklidňující účinky nebo zlepšení nálady… To je jen slabý výčet vlastností, které vám levandule nabídne. Fialová bylinka je pro vás jako stvořená, pokud potřebujete: 

  • zklidnit napjatou, suchou a citlivou pokožku, 
  • zhojit drobná zranění, štípance či popáleniny, 
  • vydezinfikovat ranky na kůži, 
  • zjemnit pleť a zregenerovat její buňky.

7

Chci o pokožku pečovat přírodním levandulovým mýdlem.

Levandule však pohladí nejen tělo, ale i duši, zlepšuje totiž náladu a je vhodná jako naprosto čisté a 100% přírodní antidepresivum. Což je rozhodně lepší než takový Lexaurin. I bylinka dokáže zmírnit projevy strachu, stresu, úzkosti a navodit pocit blaha a klidu.

8

Bylina tiší vypětí a pomáhá při usnutí. Kvalitní spánek se po levandulové lázni dostaví raz dva, protože bylinková silice se do těla vstřebává velmi rychle. Účinky tak můžete pozorovat už za několik minut. Naordinujte si proto levandulovou koupel před ulehnutím do postele, pak už se jen zavrtejte do peřin a čekejte na sladké sny.  

Potřebuju se konečně vyspat.

A proč pomáhá levandule při usínání? Vedle příjemné vůně, kterou si možná nostalgicky spojujete s babičkou a chvilkami, během nichž snopky levandulí sušila na půdě, bylina snižuje a zklidňuje krevní tlak. Něžná sladká vůně také zahání rozpaky, plachost, úzkost a přitahuje klidnou mysl, a právě tak byste se měli cítit před usnutím. 

Kdo má velké problémy s usínáním, doporučujeme přimíchat pár kapek do krému na ruce a potřít si jím zápěstí.

Levandule je nepostradatelná i v letních měsících, kdy dokáže z místnosti vypudit nejen stres, ale i nepříjemný hmyz. Vedle mýdla, které pečuje o poštípanou pokožku bude vhodná i levandulová inhalace pomocí aromalampy. Ta nahradí chemické přípravky a vykouzlí nejen voňavou atmosféru, ale i přírodní protihmyzí bariéru. 

Levandulový olej a mýdlo = všestranné kombo 

Napjatá, svědivá i červená pokožka, která je právě příznakem ekzémů, potřebuje vedle výživy a hydratace i zklidnění, a to spolehlivě zastane levandule. A protože do mýdel přidáváme 100% přírodní esenciální olej levandule přímo z Francie, obsahuje pak každý kosmetický kousek obrovské množství hojivých a regeneračních látek. Ty pokožce dodávají vitamíny, hebkost i pružnost. Takovou péčí předejdete nepříjemným vyrážkám, nebo výrazně podpoříte léčbu ekzémů či lupénky. Kousky fialových květů pak v mýdle pohladí duši a rozveselí zimní i letní večer. 

TIP: Zvyšte účinky levandulového mýdla a kombinujte jeho užití i s levandulovým esenciálním olejem. 

9

Koupit levandulovou esenci

Esenciální olej levandule můžete využít klasicky při inhalaci pomocí aromalampy či rozprašovače, nebo ve vaně. Stačí do polévkové lžíce nalít rostlinný olej, přidat 8 kapek levandule, rozmíchat třeba špejlí a zamíchat do lázně. Taková koupel dokáže divy: 

  • pomáhá při bolesti zad i břicha během menstruace, 
  • podporuje léčbu štípanců či hnisavých míst, 
  • má analgetické účinky a tiší revmatické bolesti, 
  • rozvolňuje svalovou ztuhlost,
  • pomáhá při infekcích dýchacích cest
  • a také je vynikající při péči o problematické partie a strie. 

Silice levandule má zkrátka jedno z nejširších užití a vedle koupelí si můžete namíchat i levandulový masážní olej: připravte 100 ml svého oleje na masáže, přidejte do něj 4 až 10 kapek, promíchejte a šup se směsí na pokožku. 

Decentní vůně se hodí místo aviváže i na praní ložního prádla. Stačí do prášku přidat levandulové kapky podle toho, jak máte bylinu rádi, a počkat, jaké se vám pak budou zdát sny.

10

Levandulové osvícení 

Že už jste vyčerpali veškeré pečující kroky s levandulí? Ale kdeže… Nově máme i levandulové aromaterapeutické svíčky ze sójového vosku, které náležitě podpoří bylinkový zážitek. Doporučujeme je zapalovat nejen v obýváku, ale i koupelně, v jejíž vlhkém prostředí se vůně krásně uvolní. Tak jako vy a vaše duše. 

Zažijte levandulové osvícení